Missie en visie

In de veilige leeromgeving van onze school is iedereen welkom en hoor je erbij. Wij leren kinderen betrokken te zijn op elkaar. Oud en jong leren met en van elkaar. In de ‘Gouden weken’ aan de start van ieder schooljaar werken we hard aan groepsvorming. Daarin staat samenwerking centraal, want samen kun je meer dan alleen.

Onze leerkrachten zorgen voor een fijn pedagogisch klimaat om van en met elkaar te leren. Ze kijken goed naar de kinderen; zo ontdekken ze welke specifieke leerstijl past bij ieder kind. En daar maken ze in hun lessen weer dankbaar gebruik van. Persoonlijke aandacht, het kind coachen in zijn of haar ontwikkeling en ze prikkelen om het maximale uit zichzelf te halen staan bij ons voorop. 

Ken je het sprookje van Jaap en de bonenstaak? Jaap heeft een schijnbaar onvervulbare droom. Daarvoor moet hij naar de top van een enorme bonenplant klimmen. En ondanks dat iedereen het hem afraadt, klimt Jaap toch nieuwsgierig en vastberaden naar boven. Hij overwint zijn angsten, beleeft de spannendste avonturen en zet door. Aan de top wacht hem uiteindelijk zijn felbegeerde droom. 

Deze eigenschappen van Jaap gunnen we ieder kind! Wij maken onze kinderen nieuwsgierig naar de wereld en al het moois dat die te bieden heeft. Juist daarom hebben wij een eigen bibliotheek, een technieklokaal, een speellokaal, een kookstudio en een schooltuin. Daar is het heerlijk ontdekken en leren!

Op It Haskerplak zijn we volop in ontwikkeling. Met ons gedreven team, de tomeloze inzet van leerkrachten en leerlingen en de grote betrokkenheid zien wij de toekomst van onze leerlingen vol vertrouwen tegemoet!

Gerelateerde documenten: