Rolinda Eijer

We hebben bewust gekozen voor openbaar onderwijs voor onze drie kinderen en voor deze school. Wel leuk is, dat mijn man vroeger ook op deze school heeft gezeten. Een aantal leerkrachten was er nog toen onze oudste hier naar school ging.

Belangrijk vind ik dat onze kinderen goed onderwijs krijgen, maar ook dat ze op sociaal vlak sterk worden en dat ze ‘prettige minsken wurde’. Dat ze goed begeleid worden en dat die begeleiding past bij het kind. Daar doen ze hier wel heel erg hun best voor, is onze ervaring.

Leuke dingen op school zijn de buddy-activiteiten. Kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn buddy voor kinderen uit groep 1 t/m 4. Elke eerste woensdag van de maand helpen zij hen met bijvoorbeeld lezen of gaan ze samen knutselen. De tosti-dag voor groep 7/8 valt ook altijd erg in de smaak net als de creatieve vrijdagmiddag. Dan wordt er van alles gemaakt en werken kinderen vanuit de groepen 5 t/m 8 met elkaar samen. Mooi dat de kinderen spelenderwijs leren elkaar helpen en met elkaar omgaan.

Vanaf volgend jaar (2019) gaat de school met iPads werken. Mooie bijkomstigheid vind ik dat de kinderen er ook door leren werken met Word en Powerpoint. Daar hebben ze op het voortgezet onderwijs profijt van. Dat geldt ook voor de talen. De school is 3-talig. Naast Nederlands en Fries worden de kinderen ook al wat in het Engels onderlegd.