11 november: uw medewerking gevraagd

Wilt u de kinderen aan de deur ontvangen en trakteren op iets lekkers, zet u dan een lichtje op de vensterbank of bij de deur. Op deze manier kunnen de kinderen rekening houden met de kwetsbare mensen die liever de deur niet opendoen. Bovendien zorgt deze actie voor extra sfeer in het dorp tijdens deze 11 november.

De traktatie dient dit jaar voorverpakt te zijn en houdt u bij het uitdelen ook 1,5 meter afstand. U kunt dit bijvoorbeeld doen door de mand met snoep bij de deur neer te zetten en zelf een stapje achteruit te doen. Maar er zijn ook inmiddels diverse creatieve oplossing bedacht om afstand te bewaren (de snoepjes door een buis laten glijden richting de kinderen, een snoephengel waaraan het snoep wordt gehangen en overhandigd aan de kinderen, etc.). 

De lichtjesactie is samen met CBS De Tarissing afgesproken en gecommuniceerd naar alle ouders. Daarnaast is er een gezamenlijk persbericht verstuurd en wordt de actie ook gedeeld op onze facebook pagina. We sluiten hiermee aan op het verzoek van de gemeente De Fryske Marren om het lampionnenfeest in aangepaste vorm te vieren. De kinderen kijken uit naar een feestelijke, sfeervolle 11 november.